David har fått platekontrakt 
David Pedersen har fått platekontrakt med BMG.
  Singelen er bare grisefet, sier Anne Læhren
i plateselskapet. Utgivelsesdato er foreløpig
ikke bestemt, melder Andøyposten Les mer

Gi David en skikkelig hjemkomst
Vi håper publikum på Andenes gir David den hjemkomsten han fortjener, sier Willy Oftedal i Rock Mot Rus, som arrangerer konsert med superstjernene fra Idol på Andøya flystasjon lørdag 25. juli.
Vi håper store og små kommer for å støtte den eneste artisten fra Andøy som har deltatt på en plate som har solgt til platina, sier Oftedal som håper folk lærer seg sangene og synger med på Dancing in the Moonlight og Cryptonite. Her er tekstene. Pugg i veg og syng med. Les mer

Bli med på idol-scenen
Du husker det sikkert fra idolprogrammene; den glade musikken som avbrøt programlederene. Thomas og Harald får det fjerne, glade blikket og bryter ut i en hemningsløs dans før det klippes til et videoopptak der de to er iført bovler og smalstripet genser. Nå kan du danse Håkan Hellströmdansen på idolscenen.
Les mer

Spiller inn video med David
«None of these» - gruppa som David Pedersen spiller sammen med i Andøy skal være med som skuespillerband når videoen til singelen «Wild at heart» spilles inn fra mandag av.
Trond Elling Michalsen
Det er den kjente produceren Alex Herron som har valgt Andøy-musikerne i «None of these» som skuespillerband. - David nevnte at vi kunne være med, og dermed ble det slik, sier bassist Eda Lyngra (18).
Gruppa, som også består av Christian Nordheim (17), Bjørn Inge Nicolaisen (20) og Marius Gundersen (17), skal bo på samme hotell som David, og innspillingen skal skje i en villa nært Oslo-området.
- Jeg synes det er kjempemessig og artig sier Eda Lyngra. Hun vet ikke om gruppa får lønn for strevet, eller strev: - Vi hadde veldig lyst til å være med, og vi gjør dette slett ikke for pengenes skyld, sier hun.
Singelen «Wild at heart» er produsert sammen med studiomusikere, men som Davids kompiser passer «None of these» veldig godt inn som sceneband i en video. Eda Lyngra vet enda ikke helt hva videoen skal handle om, men hun gleder seg veldig.
Bassisten oppfatter ikke dette som en sjanse for bandet: - vi har ikke så store ambisjoner, sier hun. Gruppa spiller likevel sammen fortsatt, og når David har tid så er han også med dem. I sommer skal gruppa øve i ungdomsklubben i Risøyhamn.
Innspillingstiden er fra 14. juli til 20. juli. Eda Lyngra synes ellers det er synd at ikke Sveinung Ellingsen får være med under innspillingen: - Han er i garden. Men vi skulle gjerne hatt med Sveinung, sier Eda.

Kurt, Gaute og David til Andenes 25. juli
Det er nå klart at superstjernene fra Idol kommer til Andenes 25. juli. Gaute, David, Orji og Guro blir med på Idol-turneen sammen med Idol-vinner Kurt og programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg. David Pedersen var eneste nord-norske Idol-finalist. Rock Mot Rus ønsker å lage folkefest når David nå tar med seg sine stjerne-venner hjem til Andenes. (Foto: Svein Spjelkavik/Fotoavdelinga Andøya Flystasjon) Les mer

Kurt med ny salgsrekord 
Idol-vinner Kurt Nilsen har solgt over 63.000 singler av
«She's So High» på ti dager.
Det er norsk rekord. Men Rekord-Kurt har
et stykke igjen til å slå tidenes norske singlerekord.
Den har Elton John. Hans hyllest til avdøde
prinsesse Diana, «Candle In The Wind 1997»,
solgte imponerende 170000 plater her i landet,
og hele 33 millioner på verdensbasis. Les mer

Finn biten som mangler

David mest populær
Med all respekt for Kurt og de andre idol-artistene som turnerer landet rundt for tiden: Det er ikke Andøy-patriotisme å hevde at den mest populære blant store deler av publikum er David Pedersen. I medieoppslag etter medieoppslag går meldingene i samme retning: «Kurt er populær, men den jentene hyler høyest for er David Pedersen fra Andøy», sier Svein Spjelkavik, ansvarlig for markedsføringen av idolkonserten i Hangar H på Andenes 25. juli.
David selv bare ler av uttalelsen.
Svein var ikke i Bergen. Han skulle ha hørt da 10.000 bergensere satte i gang. Men når det er sagt klager jeg ikke over responsen fra publikum. Den har vært helt utrolig, sier David Pedersen som fortsatt synes hylene er litt uvirkelige.
Ja, jeg syns det er litt rart å bli møtt med et kor av hylende jenter allerede idet jeg går på scenen. Jeg synes vel de kunne ventet med entusiasmen til jeg hadde sunget i alle fall én sang, men jeg klager ikke. Og fansen vår er den beste i verden.
Spjelkavik står imidlertid på sitt.
Sikrer seg bilder
David kan si hva han vil. Hjemmesida til David får flere hundre e-poster i uka. Det er fans fra hele landet som skriver og de er enige med meg. Også salget av David-produkter på turen sier sitt. Etter det vi kjenner til selger Davids ting som varmt hvetebrød, sier Spjelkavik og viser, som en kuriositet, til synet som møtte han på Sortland i helga. Flere idolplakater var revet i. Ved første øyekast kunne det se ut som vandalisme, men så du nærmere etter var det bortrevne hjørnet alltid det oppe til venstre. Der David bildet av David er.
Tilfeldig? Neppe, smiler Spjelkavik.
Idol søker 12-åringer fra Vesterålen
Er du 12 år, fra Vesterålen og har lyst til å være med på scenen sammen med heltene fra Idol? Nå har du muligheten. Som en del av Idol-showet på Andenes etterlyser arrangøren Rock Mot Rus 12-åringer fra hele Vesterålen som vil opptre på samme scene som Kurt, Orji, Gaute, David og Guro.
Mange husker sikkert bildene fra idolprogrammene; den glade musikken som avbrøt programlederene. Thomas Numme og Harald Rønneberg får det fjerne, glade blikket og bryter ut i en hemningsløs dans før det klippes til et videoopptak der de to er iført bowler og smalstripet genser. Nå inviterer vi 12 12 åringer fra hele Vesterålen til å danse Håkan Hellströmdansen på idolscenen i Hangar H på Andenes, sier Tore Norheim Hagtun hos arrangøren Rock Mot Rus.
Åpner showet
Idol-konserten skal nemlig starte med at 12 gutter og jenter blir kledd opp i blå- og hvitstripet genser og bowlerhatt for å danse til Håkan Hellström-sangen «Kom igjen Lena» som ble brukt som en slags gjennomgangsmelodi i tv-programmet.
Vi ønsker mellom to og tre glade 12-åringer fra hver av kommunene i Vesterålen, sier Tore Norheim Hagtun i Rock Mot Rus.
12 åringer kan sende oss et kort eller en e-post med begrunnelse for hvorfor nettopp de skal få være med, så velger vi ut de med best begrunnelse, sier Oftedal.
Postadr: Take-off m/superstjernene fra Idol, Boks 183, 8483 Andenes
Eller du kan maile oss her. E-postadr:post@davidpedersen.no, sier Tore Norheim Hagtun. Kortet eller mailen må sendes innen fredag 18. juli.
Kom igjen 12-åringer, oppfordrer Tore Norheim Hagtun (tv.) og Tord Eliassen i Rock Mot Rus som arrangerer idolkonsert i Hangar H 25. juli.
Rock Mot Rus hang opp Norges største konsertplakat
Kurt og David på fjøsvegg

Idol-David er stor i Vesterålen, nå også bokstavelig talt. 30 kvadratmeter for å være helt nøyaktig. Natt til mandag satte vi opp det vi mener er Norges største konsertplakat på Rise sør for Sortland. Vi vil gjerne at folk fra hele regionen kommer til folkefesten på Andøya Flystasjon 25. juli.
Arrangementet på Andenes blir, sammen med Finnsnes, eneste sjansen til å oppleve idolturneen i Nord-Norge. Mega-plakaten er bare en del av den strategien vi legger opp for å fortelle om dette, sier Willy Oftedal.
Gleder oss
Vi gleder oss til å presentere superstjernene fra Idol når de kommer til Andenes 25. juli. Konserten finner sted i Hangar H på Andøya Flystasjon. Gaute, David, Orji og Guro har sammen med de to programlederne Thomas Numme og Harald Rønneberg har samlet folk i tusentall på sin turne. Bare i Bergen løste 10.000 mennesker billett for å se TV-heltene sist helg.
Bø kommune og Reginedagene gikk foran i regionen og satte opp busser til Andenes. Nå jobber vi sammen med Hadsel, Sortland og Øksnes for å få til lignende tilbud. Ellers håper vi mange legger turen i privat regi. Billetter kan bestilles fra Billettservice og på posten, sier Oftedal.
Stort løft
Arrangementet er et stort løft økonomisk, og det er derfor hyggelig å møte rause folk som gårdbruker Einar M. Kristiansen på Rise. Han lot oss og bruke fjøsveggen på strak arm og han og hans familie var hjelpsomheten selv med utlån av stiger og det hele, sier Willy Oftedal. Han opplyser at plakaten flyttes til Andenes etter at den har solet seg på Rise en uke. Det er Tord Eliassen, Rock Mot Rus sin faste scenograf som har hatt ansvaret for plakaten. Designen står Svein Spjelkavik for, og plakaten er laget slik at den kan deles opp og benyttes som scenedekor etter bruk.
Bildetekst: Willy Oftedal og Tord Eliassen fra Rock Mot Rus med det de mener er landets største konsertplakat. 30 kvadratmeter måler stasen.
Bildetekst: Alex Rydland Hansen monterer David og kurt på fjøsveggen. (Foto: Svein Spjelkavik)
Willy Oftedal daglig leder i Rock Mot Rus
Varmer opp for idolene
Rocketboyz fra David Pedersens hjemkommune Andøy framfører Kurt Nilsens sommerhit «Shes so high» i en blytung rocka versjon. Kaja Bremnes gir publikum smakebiter på musikken som har ført henne til NRK TV sin storsatsing Melodi Grand Prix junior som eneste nord-norske finalist. Dette er bare noe av det den lokale arrangøren Rock Mot Rus byr publikum på når Idol-sircuset ruller inn i Hangar H fredag 25. juli.
Vi vil at dette skal bli en fest for hele Vesterålen. Derfor har vi invitert unge lovende talenter fra hele øygruppa, sier Willy Oftedal i Rock Mot Rus
Fra Øksnes kommer den unge trioen Black Diamond. Med sin nostalgiske rock har de sjarmert både unge og eldre. Black Diamond er Joakim Hansen (gitar/ vokal), Stian hansen (bass/vokal) og Odd Kristian Olsen (trommer/vokal).
Twins fra Bø
Bøfjerdingene Lill-Tove Hansen (22) og Gunn-Evy Aakre (22) har sunget sammen siden de var 15. Nylig spilte de inn en demo hos Dario på Stokmarknes. Låta heter «Away from home» og de to jentene som kaller seg Twins blir også å se og høre i Hangar H på Andenes. Der dukker også det unge Hadsel-bandet Impera opp. Håvard Sevrin Brokstad (vokali og Gitar), Per-Einar Osbakk (bass), Tor-Håkon Håvardsen (trommer) og Øyvind Berg (gitar og vokal) øver ofte, satser hardt og ble nylig lagt ekstra merke til da de spillte oppvarming for Madrugada.
Vi jobber også med en ung Sortlands-artist, men her er ikke alt på plass enda, sier Oftedal.
Tredelt show
Showet i og utenfor Hangar H er delt opp i tre deler, alle navngitt med begreper fra flyterminologien. Først ut er en halvtimes «Check Ride» med pur-unge lokale helter fra Rock Mot Rus junior-satsing, Mikro-RMR. Publikum får i tillegg til finalistene herfra også møte trekkspill-sjarmøren Lars Pettersen (8) fra Andenes. Etter at de yngste har gitt til beste fra den lille utescenen åpner Hangar-dørene for andre del «Preflight». Twins, Impera, Black Diamond, Kaja Bremnes og Rocketboyz etntrer den store idol-scenen. Kvelden avsluttes i «Take off» med superstjernene fra Idol.
David er Rock Mot Ruser
Det er klart vi vil vise fram unge talenter når først Idol-sirkuset kommer hit. Både Madrugada, Tungvann og Vidar Vang trådte sine musikalske barnesko på vår festival. I 21 år har vi gjort det samme som idol når vi har gitt unge talenter fra hele landsdelen en plass i rampelyset. David Pedersen er selv en Rock Mot Ruser og gleder seg til å komme hjem. Vi skal sørge for at dette blir et arrangement både artister og publikum vil huske. Publikum skal ikke se bort ifra overraskelser også på artistlista og artistene skal på kveldstur med hvalsafari. Er vi heldige får de seg til og med en luftetur i et Orion-fly.
Bildetekst: Rocketboyz fra Andøy vil gi publikum en uforglemmelig rockeversjon av Kurts Shes so high i Hangar H 25. juli. David Pedersen har sladret til idol-vinneren, og ifølge David gleder Kurt seg veldig til nettopp denne tolkningen. (Foto: Tor Sigurd Jacobsen).
Bildetekst: Impera fra Hadsel er klar for Idol-konsert. Fra venstre: Tor-Håkon Håvardsen, Håvard Sevrin Brokstad og Per-Einar Osbakk. (Foto: Tor Sigurd Jacobsen).
Idol-David om forhåndssalget på Andøya:
Nå slår vi a-ha!
Nå slår vi rekorden til a-ha fra 1994. Morten, Paal og Magne samlet drøye 1600 i idrettshallen. Den snart 10 år gamle rekorden ryker fredag 25. juli. Garantert, sier en entusiastisk David Pedersen på telefon fra Oslo. Aldri har en konsert skapt slik forhåndsinteresse i Andøy. Fredagens «Take off med superstjerne fra Idol» Hangar H på Andøya Flystasjon lever opp til navnet, for nå tar billettsalget helt av.
Vi hadde håpet på 1000 mennesker. Men med 1800 forhåndssolgte allerede torsdag tror jeg helt sikkert vi ender på over 2000, sier Willy Oftedal hos den lokale arrangøren Rock Mot Rus.
Andøya er den første konserten i Nord-Norge for Kurt, Guro, Gaute, Orji og hjemmefavoritten David. Folk fra hele landsdelen har bestilt billetter til konserten på David Pedersens hjemsted, forteller Oftedal.
Vi har hatt mange telefoner til kontoret de siste ukene. Folk reiser 100-vis av kilometer for å få se heltene sine. Det er helt tydelig, sier Oftedal
Selger mest i Norge
Vi fikk beskjed fra Stageway som produserer turneen at vi måtte regne med at salget virkelig ville løsne siste uka. Det har det gjort nå. For øyeblikket kriger vi faktisk med det nyannonserte idol-arrangementet i Skarphallen i Tromsø om å være den konserten i landet som selger mest billetter, sier Oftedal og viser til Billettservice sin topp 5-liste over de mestselgende konsertene i landet.
Utvider kapasiteten
Onsdag morgen starter vi arbeidet med å utvide den nåværende kapasiteten på 2000 til 2500. Vi vil styrke staben vår med flere vakter for å gi publikum best mulig service. Jeg vil understreke overfor publikum at alle får plass. De enorme portene i vestenden av hangaren gir fritt innsyn til scenen. Med fint vær er vi ikke avhengig av å presse alle inn i hangaren. Det er god plass utenfor, sier Oftedal.
Enestående show
Med til sammen tre og en halv time underholding, hvorav litt under halvparten er med idol-stjernene, hevder arrangørene at de byr på et enestående show.
Rocketboyz opptrer med en eksklusiv urfremføring av sin rockeversjon av Kurts sommerhit «Shes so high». Det nye nord-norske stjerneskuddet Kaja Bremnes er klar for Hangar H. I tillegg deltar unge aktører fra alle kommunene i regionen Vesterålen.
Vi har jobbet i en måned med arenaen slik at det folk skal møte er spennende og innbydende. Den store hangarscenen blir innrammet med 3-4 meter høye portretter av idol-deltagerne og vi bygger også opp en liten scene nord for Hangar A til ankomstdelen av showet, sier Oftedal. Han vil ikke uttale seg om hva den mye omtalte overraskelsen til publikum er.
Hvis jeg sier det, ja, da er det jo ingen overraskelse, smiler Oftedal.
David Pedersen og Hangar H er klar til idol-fest med det største konsertpublikum i Andøys historie. Arrangørene venter 2000. (Design: Tor Sigurd Jacobsen)
Kurt flyr Orion til Andenes
Kurt Nilsen og de andre idol-artistene lar norwegian-billettene være ubrukte på strekningen Andenes - Bodø fredag 25. juli.
Til Andøya skal de selvsagt ankomme standsmessig i et av 333-skvadronens Orion-fly, sier Willy Oftedal hos Rock Mot Rus som er lokal arrangør for idolkonserten. Han byr ellers på nytrukket sei og hvalsafari til David Pedersen og idol-vennene hans.
Kurt Nilsen har aldri vært nord for Trondheim og Thomas Numme gleder seg som et barn til å komme til Andenes. Han spør meg om hvordan det blir hele tiden, sier David Pedersen.
Gleder seg
David selv gleder seg stort til å vise fram hjemplassen.
Vi har vært i Bergen der Guro og Kurt vartet opp med 10.000 ville bergensere, vi har besøkt Harald og Thomas sin hjemby, Halden. Et veldig hyggelig sted. Nå er det min tur til å vise hvor jeg er fra. Orji har vært her før, jeg håper og tror alle vil reise her i fra med like gode minner som de han og Tone Anette har fra Rock Mot Rus, sier David
2000 hyller David
Det er ventet at godt over 2000 vesterålinger og besøkende fra hele landsdelen vil ta imot når David og idol-stjerne entrer den store scenen i Hangar H. Det er det største konsertpublikum som har vært samlet i øy-kommunen. Alexander Rydland Hansen har ledet arbeidet med å omskape en operativ flyhangar til konsertarena.
De største utfordringen er lyden, men med flere hundre kvadratmeter stoff og et titalls fallskjermer vil det bli topp forhold her til konserten fredag, sier Rydland Hansen. Han retter også en stor takk til Roy Fransplass og Per Erik Hanevold og alle de ansatte på flystasjonen som har gjort dette spesielle arrangementet mulig.
Bildetekst:
På kjøretøyet skal godfolk kjennes, heter det. David Pedersen, Kurt Nilsen og de andre superstjernene fra Idol blir hentet i Bodø med Orion fra 333 skvadronen på Andøya. (Design: Tor Sigurd Jacobsen)
Vil du bli med i musikkvideo?
David er ikke bare på turne med Idol - han er også i platestudio. Nå trenger han hjelp til musikkvideoene sin. Vil du være med?
Davids debutsingel skal gis ut i begynnelsen av august. Men det er naturligvis ikke bare singelen som skal være klar. Låta må også ha sin musikkvideo. Som vi har skrevet om tidligere skal bandet David spiller i NOT (none of theese) spille bandet til David på videoen til låta Wild at heart. Men det trengs også publikum foran scenen når Alex Herron skal skape illusjonen av en live-opptreden.
Trenger mange
- Vi trenger ganske mange statister til denne videoene, så vi håper det er noen som har lyst til å være med, sier Anne Læhren i BMG. For å komme i betraktning må du være mellom 17 og 27 år. Videoen skal spilles inn 1. august i Oslo-området.
Send inn et kort eller brev med navn, adresse, alder og telefonnummer, og du er med i trekningen om å få bli statist på musikkvideoen til David.
Kortet/brevet sender du til:
BMG Norway as
P.O.Box 7030, Majorstua
0306 OSLO
Merk konvolutten: "Musikkvideo/konkurranse"
Du kan også sende en e-post til bmg@bmg.no
De heldige vinnerne blir kontaktet så snart som mulig etter innsendelsesfristen 25. juli.
Idolbusser til Andenes
Ungdom i Bø, Hadsel og Sortland tilbys nå en busspakke til fredagens idol-konsert på Andenes.
Bø kommune var først ute, og lar idol-turen inngå i helgas Reginedager. Også i Sortland og Hadsel har klubb-ledere og kulturetat nå tatt initiativ.
Dette er supert, ikke bare for alle de unge vesterålingene som har lyst til å se sine idoler og mangler transport, men også for oss som arrangører. Det betyr mye for oss at våre gode kulturvenner i nabokommune engasjerer seg på tross av at det er stor aktivitet i de respektive kommunene og ferietid for mange. Jeg vil rette en stor takk til Ketil Johnsen i Hadsel, Vibeke Sur og Solbjørg Myhre på Sortland og Ingrid Lekven og Astrid Ramberg i Bø, sier Willy Oftedal hos Rock Mot Rus som arrangerer konserten Billett for buss og konsert ligger på rundt 300 kroner.
15 får danse idol-dansen
Etter at Rock Mot Rus gikk ut i media og oppfordret 12-åringer i regionen til å melde seg på som dansere i åpningssekvensen av idol-showet på Andenes har det strømmet på med henvendelser.
Vi har fått et titalls e-poster hver dag og vil gjerne takk alle som har deltatt, sier Willy Oftedal hos Rock Mot Rus.
Disse heldige 12-åringene er trukket ut og får danse med programlederne Thomas og Harald under idol-showet i Hangar H førstkommende fredag: Fra Sortland: Angelica Kvernø, Katrine Paulsen, Linn Ellinor Olsen og Carina J Helland. Fra Bø: John Henry Ingebrigtsen, Karoline Andersen, Lisa Ellingsen og Jenny Lande. Fra Hadsel: Mikael Andre Joakimsen, Lone Karoliussen og Niclas Andre Andersen. Fra Andøy: Snorre Nordmo, Sunniva Bornøy, Caroline Rydland Høyning og Jenny Høyning.
I tillegg til å få delta i åpningen av idol-showet får 12-åringene fri entré og en liten overraskelse fra idol-gjengen.
Bildet er merket «danser». Bildetekst: 15 unge vesterålinger får danse med Thomas og Harald under idol-showet i Hangar H fredag 25. juli. Tore Hagtun (tv) og tord Eliassen hos arrangørene i Rock Mot Rus danser av gleder over de mange som ville være med

«Idol»-David tok av på hjemmebane ANDENES/OSLO (VG) - Helt ufattelig. Det kuleste jeg har vært med på!David Pedersen kom hjem i går. Til Andenes og scenen i Andøya flystasjons hangar. Opp mot 3000 sambygdinger jublet som gale og slo konsertrekorden til a-ha ettertrykkelig.
- De hadde 1600 tilskuere i 1994. Nå er det 2500-3000 mennesker her. Det er stinn hangar, helt utrolig, sa Jan Fredik Karlsen, manager på suksessturnéen.
I dag spiller David, Kurt, Gaute, Orji og Guro i Finnsnes. Der har nesten halvparten av de 11000 innbyggerne forhåndskjøpt billett!
Stolt David
David Pedersen satt selv ved roret da Orion-flyet med «Idol»-gjengen landet på hjemstedet i går ettermiddag.
- Dette er den mest sinnssyke flyturen jeg noen gang har hatt, strålte 17-åringen rett etter landing.
David har trodd på 2500 tilskuere og var hoppende glad da han landet på hjemplassen. For interessen er så stor som han bare kunne drømme om.
- Det er helt fantastisk, sier en hoppende glad «Idol»-stjerne som slipper single i august.
Konserten ble arrangert inne i en av hangarene på Andøya flystasjon, ombygd for anledningen. David var stolt over å kunne vise frem hjemstedet sitt til de andre «Idol»-deltakerne.
Fikk sove i sengen sin

TAKE OFF FOR IDOL
Willy Oftedal er daglig leder av RMR, Rock Mot Rus på Andenes. Han og alle hans medhjelpere brukte flere dager på å rigge til scenen, slik at artistene skulle få best mulig opplevelse.
Fredag 25. juli gikk teppet opp for idol-konserten på Andenes. Og rundt 2700 forventningsfulle mennesker hadde tatt turen til flyplassen for å få med seg den store begivenheten. Men det var ikke bare idol-artistene som skulle få vise seg.
Vinnerne av fjordårets Micro-RMR fikk opptre på lillescena, som var utenfor hangaren. Der fikk man med seg både sang, rap, og trekkspillmusikk. Som premie fikk de små deltagerne hver sin eksklusive David T-skjorte.
Så bar det inn i Hangar H på Andøya flystasjon, der de små skulle få se idolene. Der avstandsforelskede ungdommer skulle få se sine kjære. Der de voksne kunne skryte av å ha sett David, Orji, Kurt, Gaute og Guro live. Programlederne Svein Spjelkavik og Tor Sigurd Jacobsen startet hele showet med glans. Først skulle oppvarmingsbandene spille, stemningen var på topp når Oda Hilde og Alf Richard Kragerø spilte vakker fiolinduett sammen. Forventningsfulle barn, voksne og gamle stod klemt sammen, og levde i en lykkerus da Black Diamond fremførte sin musikk. -Konserten var veldig vellykket, og de gangene jeg var innom fikk jeg føle på kroppen alle de positive og spente følelsene publikum hadde. Jeg er kjempeglad for at vi fikk arrangere den, og at artister og publikum var fornøyd. Dette er jo så klart god PR for både RMR og Andenes, sa en glad Oftedal. Så gikk turen til Twins, to jenter som virkelig kunne synge. Hadde det vært mørkt nok, ville sikker kjærester holdt rundt hverandre og både lighter og varme hjerter ha lyst opp salen.
Så var alt klappet og klart til det omtalte bandet Impera, som kjørte i vei med 5 i stil. Stemningen i salen var nå enda sterkere og villere. Salen ble roet ned av Kaja Bremnes og hennes fantastiske selvkomponerte låter. Ikke nok med at hun fikk varme opp for Idol-gjengen, hun skal til og med være med på melodi grand prix junior. Den plassen har hun virkelig fortjent.


Rett etter Kaja Bremnes var det lokalbandet Rocketboyz som slapp til på scena, og det bandet skuffer aldri. Med en god blanding av hevy-metal og trash-metal, fyrte de løs med gitarriff som nesten må ha verdensrekorden i 60 meter, hvis de kunne ha løpt. Trommer og bass elsket med hverandre og plutselig midt inne i sangen Unknown lot de alt ta av og spilte en heavy versjon av Shes so high, publikum jublet, nå visste de at de snart skulle få se David og gjengen.
Salen ble deretter fylt med Kom igjen Lena musikk og springende på scena kom Harald og Thomas i lag med 15 ville, dansende 12 åringer, i stripete genserer og bowlerhatter. Publikum hylte. Aldri har før har noen hylt så høyt på Andenes, hylerekord. Folk backstage holdt seg for ørene.
Idolshowet hadde startet for fullt, folkefesten var nå i full sving. Oppvarmingen var vellykket, så nå kunne Kurt, Gaute, Guro, David og Orji overta scena. i lag med bandet sitt og de to programlederne sine.
Jan Fredrik stod bak scena og hoppet, han så glad ut. Så nesten ut som om han ville hoppe på lydteknikeren.
Gaute trådte opp med sin søte stemme og smeltet hjertet på både store og små. Han sang som en engel og publikum elsket han. Gaute følte seg sikkert som en ekte herre over publikum da han sang. Alle de femtusenogfirehundre øynene var rettet mot han, og ingen andre.


Med god og morsom underholdning fra Thomas og Harald fikk vi være med på en flyreise der ingen hadde lyst til å lande.
Kurt sang med sin fantastiske Bono stemme, og alt gikk som planlagt. Flott musikk strømmet gjennom mengden av folk. Blitzstormen slo ned som lynnedslag. Og det hylende publikummet klarte nesten å bryte gjennom lydmuren, men reisen i den syvende himmel var ikke slutt ennå. Orji med sine sterke armer, og R&B stemme flørtet heftig med publikum. Og folkemengden følte at flyet hadde svevd inn i en luftlomme, slik at de var vektløs for en liten stund, en deilig følelse. Vår egen Idolgutt David slo seg virkelig løs på scena. Med sine rare gelemann bevegelser, og sin spesielle stemme sang han som om det var liv det gjalt. Mange strakte seg for å nå helten sin, og hele salen sang i lag med David på Kryptonite David smilte. Dette kunne man se han trivdes med.
Guro en vakker jente med skikkelig sangglede.Opptrådte med en stemme som fikk propellene på flyet til å gå fortere rundt. Guro vet hvordan hun skal synge til publikums hjerter. Overraskelser skulle også dukke opp underveis. Både Tone-Anette og mannen som stilte opp i Tromsø på audition og sang Bin Laden, var der. Tone-Anette med sine gode velskrevende og egenkomponerte sanger, slo fyr og flammer både hos publikum, og andre idol artister.
Osama Bin Laden-mannen hadde et forrykende sceneshow, og fikk publikum til å henge med i svingene.
Flyreisen skulle nå ta slutt og flyet hadde gått ned for landing. Ør etter den fantastiske reisen kunne alle gå hjem, og slappe av etter en reisen som egentlig skulle vært uendelig.

Tekst: TONE K. BRUSTAD Foto: INGRID ÅBERGSJORD

- Vi har vært i Bergen der Guro og Kurt vartet opp med 10000 ville bergensere, vi har besøkt Haralds hjemby, Halden. Et veldig hyggelig sted. Nå er det min tur til å vise hvor jeg kommer fra, sa David.
Andøy var det sjette stoppestedet for «Idol»-turneen siden den startet i Tusenfryd 5. juli. Artistene har vært i Oslo, Kristiansand, Ålesund, Stavanger og Bergen. Hittil har 38000 mennesker sett David og de andre opptre live. Allerede i dag går turen videre til Finnsnes, og i morgen spiller de i Trondheim. Turneen avsluttes 12. august i Drammen.
David fikk en natt i egen seng mellom Andenes og Finnsnes.
- Fantastisk deilig å være hjemme etter en måned på turné, sa David. Han liker ikke spørsmål om sivilstand og gir kontant tilbakemelding:
- Skjønner ikke hvorfor alle spør om det. Det kan dere drite i! Av INGRID ÅBERGSJORD, KIKKA KROG og ANNE STINE SÆTHER.
David Pedersen storkoste seg på hjemmebane i går kveld. Andøya flystasjons hangar var gjort om til konsertlokale spesielt for hjembyens nye yndling og de andre i «Idol»-gjengen. Foto: Trond Elling Michalsen.